Водії на "євробляхах", які затримали розмитнення як мінімум на 30 діб або втратили документи, змушені будуть заплатити штраф в розмірі 170 тисяч. Закон для євробляхерів уже діє наповну.

Про це йдеться в публікації видання Лігазакон. Так, з 22 серпня 2019 року діють нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

Дотепер власники "євроблях" мали можливість оформити свої авто і уникнути таких штрафів. Саме з цією метою і було відстрочено до серпня введення посиленою адміністративної відповідальності за порушення при ввезенні транспортних засобів.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Цікаво, що патрульні поки не можуть притягувати до відповідальності власників "євроблях", адже у них немає доступу до баз ГФС. Наказ про надання доступу буде підписаний протягом 10-12 днів (орієнтовно в перших числах вересня 2019 року) і лише після цього закон про штрафи запрацює в повну силу. Зараз же інспектори можуть тільки зупиняти транспортні засоби на іноземній реєстрації і перевіряти у їх власників документи.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

Крім того, Володимир Зеленський пообіцяв відтермінувати штрафи ще на три місяці. Відповідний законопроект буде розглянуто на першому ж засіданні Верховної Ради, яке відбудеться 29 серпня.

Нагадаємо, першого євробляхера оштрафували: скільки виклав водій за нерозмитнене авто.

Як повідомляв Знай.uа рятувальний круг для євробляхерів: Зеленський виступив із заявою, допоможе тисячам.

Також Знай.uа писав, Богуцька натякнула Зеленському на небачену "гидоту" у "Слузі народу".