Буквально кілька днів тому закінчився період, за який власники автомобілів з еврорегистрацией повинні були їх розмитнити. І поліцейські по всій Україні вже встигли виписати кілька водіям штрафів на єврономерах.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так на Полтавщині водієві виписали штраф у 8,5 тисяч гривень. Його зупинили для перевірки документів, але самі подзвонили митникам.

"Вони показали на телефоні те, що на митниці сфотографували і їм за вайберу надіслали", - розповідає він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Колишній керівник головного сервіс-центру і новообраний депутат Владислав Криклій стверджує, що машин на єврономерах хочуть дати поїздити до 1 січня і вже навіть існує законопроект.

"Закінчуються сезонні роботи за кордоном, вважайте, 4 мільйони людей працює за кордоном. Як правило, більшість з них має такий транспортний засіб, як правило, більшість ще не розмитнили транспортні засоби", - пояснює керівник ГО "Автоевросила" Олег Ярошевич. "Аргументація так собі, відверто кажучи. Вони усвідомлюють, що більшість мали можливість", - коментує Владислав Криклій.

При цьому депутат вважає, що поліцейські зараз не повинні зупиняти евробляхеров.

"Поки не налагоджений інформаційний обмін між митницею та поліцією. Говорити, що сьогодні вам можуть правомірно юридично виписати штраф за порушення правил митного ввезення – ні. У поліції цієї інформації немає", - упевнений депутат.

А ось в Міністерстві внутрішніх справ з цим не згодні. Радник міністра Володимир Мартиненко каже, що жодні круглі столи не скасовують дію закону – тому й митники і поліцейські мають право штрафувати.

"У поліцейських є підстава накладати штраф. Обмін даних може відбуватися будь-яким способом", - стверджує радник міністра.

Нагадаємо, Зеленський дав надію "евробляхам", але не все так просто.

Як повідомляв Знай. ua, власники "евроблях" заплатять космічні штрафи.

Також Знай. ua писав, що скільки грошей принесла Україні розмитнення авто.