Державний банк ПриватБанк надав інформацію, що у липні в мережі торговельних терміналів українці витратили з банківських карт понад 20,8 млрд грн, з них 9,5 млрд – на продукти харчування. Про це повідомляє прес-служба банку.

За даними дослідження, на другому місці за обсягами - витрати на кафе, ресторани та інші місця громадського харчування – 2,1 млрд грн.

Майже 10%, або 2 млрд грн, в липні українці витратили на меблі та товари для дому, а понад 1,5 млрд грн – на одяг і взуття. У топ-5 витрат з карт українців також входять витрати на аптеки і медицину – 1,45 млрд грн.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як пояснив керівник напряму обслуговування торговельних підприємств Приватбанку Євген Васильцов, мережа POS-терміналів ПриватБанку нараховує 200 000 пристроїв. Відтак, дана статистика є репрезентативною для всієї України.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Найбільше терміналів ПриватБанку розташовано в продуктових магазинах і супермаркетах – майже 65 000. 30 000 пристроїв функціонують в меблевих і ремонтних магазинах, 25 000 POS-терміналів дозволяють розраховуватися в закладах харчування.

ПриватБанк
ПриватБанк

У топ-5 найбільш безготівкових сфер увійшли також магазини одягу і взуття та аптеки. Щомісяця клієнти банку здійснюють в POS-терміналах більше 100 млн операцій.

Нагадаємо, ПриватБанк терміново звернувся до українців: "Ми розуміємо, що неприємно".

Як повідомляв Знай.ua, ПриватБанк потрапив в ганебний скандал, українці прощаються з грошима.

Також Знай.ua писав, що ПриватБанк перестав працювати.