Нещодавно президент України Володимир Зеленський подав законопроект про відстрочку штрафів для власників так званих "євроблях". Зараз в Україні перебуває майже 200 тисяч нерозмитнених авто з європейською реєстрацією.

Декілька днів тому закінчився період, коли такі авто потрібно було розмитнити. Ті, хто цього не зробив, будуть змушені заплатити великий штраф.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

євробляхи
євробляхи

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Штрафи будуть такими:

  • якщо машина незаконно перебувала в країні до 3 днів — штраф 850 грн.;
  • повторне протягом року порушення, перевищення строку тимчасового ввезення в Україну автомобіля на строк до десяти діб — штраф 5 100 грн;
  • за перевищення строку тимчасового ввезення особистого або комерційного авто, або вивезення товарів, крім особистого транспорту штраф 17 тис. грн;
  • затримка у ввезенні або вивезенні товарів, крім особистих автомобілів, більше ніж на 20 днів — штраф 34 тис. грн;
  • перевищення строку тимчасового ввезення особистого або комерційного авто в країну на термін від 20 до 30 днів — штраф 85 тис. грн;
  • затримка більш ніж на 30 днів, втрата або розкомплектація (розбирання) особистого або комерційного транспорту - штраф 170 тис. грн або конфіскація машини.

євробляхи
євробляхи

Нагадаємо, Зеленський дав надію "євробляхам", але не все так просто.

Як повідомляв Знай.uа, рятувальний круг для євробляхерів: Зеленський виступив із заявою, допоможе тисячам.

Також портал Знай.uа писав, новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути..."