Президент України Володир Зеленський висловив щирі співчуття родині загиблих жінки та дитини, на яких упав будинок в місті Дрогибичі (Львівщина).

Про це написав глава держави на своїй сторінці в Facebook.

Як відомо, посеред ночі обвалився під'їзд у чотириповерховому будинку. Щонайменше двоє людей загинули.

обвал будинку

За словами президента, у роботах на місці трагедії задіяні всі необхідні сили місцевих рятувальників, кількох людей уже звільнили з-під завалів, з іншими тримають зв’язок мобільними телефонами.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Дуже сподіваюся, що всіх вдасться врятувати. Версій поки дві: вибух побутового газу та зношеність дерев’яних перекриттів. На жаль, житловий фонд, особливо в невеликих містах, перебуває здебільшого у незадовільному стані – про капітальний ремонт там не чули ще з радянських часів. Неможливо будувати нову країну, не будуючи чи хоча б капітально не відновлюючи будинки українців. Тому завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових. Співчуваю родичам загиблих і сподіваюся, що будинки українців ані вдень, ані вночі не руйнуватимуться з жодних причин", - написав президент.

Скрин/Facebook

Цегляний будинок був зведений ще у 1960 році та розрахований на 64 квартири. Через вибух обвалився другий під'їзд, пошкодило 3 однокімнатні помешкання та 5 трикімнатних. Повністю зруйновані 4 однокімнатні, 3 трикімнатні і приміщення перукарні.

Нагадаємо, українцям розповіли подробиці обвалу будинку в Дрогобичі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві "Газель" пішла під асфальт.

Також портал Знай.ua писав, що в Одесі спалахнула психіатрична лікарня.