В цей день православною церквою вшановується пам'ять святого Мирона, який служив пресвітером в Ахаї. Інші назви свята: «Мирон», «Удовині помочі». Не слід плутати день Мирона Ветрогона 30 серпня з Мироном Вітрогоном (раннім), який відзначається в пам'ять про святителя Мирона Критського 21 серпня.

У Мирона була дуже лагідна вдачу, але він був із знатного роду, а прославився своєю добротою і благочестям. Одного разу Мирон дорікнув і звинуватив в нечистих помислах місцевого ігемона Антипатра, який захотів полонити християн у храмі. Тому Антипатр наказав кинути Мирона в розжарену піч, але мученик вийшов неушкодженим. Його кинули диким звірам, але і вони його не чіпали.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити на 30 серпня

На Мирона не можна довго дивитися у дзеркало, по прикметі ви можете всю красу залишити в задзеркаллі. А ще сьогодні не можна ходити на могилу згадувати нечистого, бо заготовки на зиму зіпсуються.

Народні прикмети на 30 серпня

Приказки і прикмети

  • На сході сонця небо червоне – погода буде непостійною.
  • Якщо вранці туман і роса, значить погода буде гарна.
  • Якщо на Мирона вітер дме поривами, то очікується тиха погода, якщо ж дме безперервно, то найближчим часом буде негода.
  • Сонце сідає в хмари – у найближчі дні дощитиме.
  • Останній журавель полетів у цей день – значить на свято Покрови буде достатньо холодно.
  • На Мирона не посієш — на наступний рік збереш одні квіточки.
  • Народжені 30 серпня проживуть довге і плідне життя. Вони можуть стати хорошими цілителями або заступниками людей. Носити їм слід агат.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.