Кабмін знайшов заміну Супрун: хто така Зоряна Скалецька

Верховна Рада затвердить міністром охорони здоров'я Зоряну Скалецкую – колишню дружину екс-нардепа від БПП Олександра Черненко та медичну активістку часів Уляни Супрун.

Зоряна Скалецька – учасниця "Реанімаційного пакету реформ". Саме цю ініціативу підтримувала Супрун. Скалецька виступала за ідею Олександра Квіташвілі дати автономію лікарням.

5 перших законів Зеленського

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 29 серпня, під час першого засідання Верховної Ради дев'ятого скликання вніс 5 законопроектів, які припускають внесення змін до Конституції.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Законопроекти, які вніс президент Зеленський:

  1. Про ліквідацію адвокатської монополії - №1013.
  2. Про право створювати незалежні регуляторні органи, НАБУ, призначити і звільняти керівників НАБУ та ДБР - №1014.
  3. Про законодавчі ініціативи народу - №1015.
  4. Про уповноважених ВР - №1016.
  5. Про скорочення кількості нардепів - №1016.

Як українцям нарахують субсидії восени

Представник Президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус повідомив, що команда президента України Володимира Зеленського працює над змінами правил отримання субсидій. Про це політик написав повідомлення на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, в очікуваннях надходження в український бюджет додаткових близько 2 млрд грн на рік через рішення Кабміну про спецмита на імпорт з РФ дизпалива і скрапленого газу.

Будь цін на продукти чекати українцям восени

Незважаючи на наближення осені, яка вважається часом достатку, вартість багатьох продуктів харчування, зокрема овочів, постійно зростає.

Зараз роздрібна вартість картоплі залишається дуже високою, але експерти вважають, що в останні дні почалася найсильніша хвиля зниження закупівельних цін з початку поточного сезону.

Зібрати дитину в школу тепер на 50% дорожче, що скільки коштує

В цьому році відправити дитину до школи обійдеться майже вдвічі дорожче, ніж в 2018 році. Середній чек для майбутнього школяра складе 1510 грн , а на дівчинку - 1660 гривень.

До речі, в 2019 році не потрібно шукати шкільну форму, оскільки указом президент України Володимир Зеленський її скасував для шкіл.