З'явилися деталі бою між військовослужбовцями Нацгвардії і бойовиками в ніч на 29 серпня на Донбасі, в результаті чого четверо бойовиків вдалося ліквідувати і одного взяти в полон.

Про них розповіла прес-секретар полку "Азов" Маріанна Хомерікі.

"Полонений зізнався, що їх група вийшла в сіру зону з метою вчинити диверсію, зірвавши перемир'я і звинувативши це українську сторону. Сам він є уродженцем окупованій Горлівки. І більшість особового складу їх бригади, за його словами, теж — горлівчани. Полонений клянеться, що не раз намагався залишити місце служби, однак його нібито утримували там насильно", - поділилася вона. Язиком - називають полоненого ворога, який видає інформацію.

Прес-секретар полку підкреслила, що пораненому бойовика була надана медична допомога, і він був вчасно доставлений в лікарню.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому вона назвала фейком той факт, що нібито одного з убитих бойовиків відрізали вухо. За її словами, до мертвим бойовикам українські військовослужбовці не наближаються, оскільки диверсанти при відступі цілком можуть встигнути замінувати тіла своїх загиблих.

Також за даними Хомерікі, в рядах бойовиків спостерігається дефіцит особового складу: у більшості підрозділів служить не більше третини від особового складу. А свої казарми бойовики розміщують під прикриттям мирного населення — у житловому секторі захоплених населених пунктів.

Нагадаємо, Олег Сенцов з'явиться в центрі Львова: "Садіть квіти, а не людей".


Як повідомляв раніше Знай.uа, з путінських в'язниць вирвався ще один політв'язень: Роман Тернівський вже в Україні.


Також Знай.uа писав про те, що посольство США в Україні висловило підтримку з питання українських полонених в Росії.