Посольство США в Україні висловило підтримку щодо питання українських полонених у Росії. США закликали країну-агресора звільнити всіх політв'язнів.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці посольства у соціальній мережі Twitter.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Сьогодні наші думки разом з Олегом Сенцовим, який проводить свій день народження укладеними в Росії. Ми вітаємо мужність і рішучість Сенцова і приєднуємося до народу України, закликаючи Росію негайно звільнити всіх українських політв'язнів", - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити Сенцова. Додамо, Європейський парламент на наступному тижні проведе дебати і голосування за резолюцію з українським політичним в'язням у Російської Федерації.

Олег Сенцов - відомий український сценарист і письменник, який на даний момент знаходиться в ув'язненні в Росії. Там його звинувачують у тероризмі, хоча і доказів ніяких немає. Його засудили 20 років колонії. Українці усіма силами намагаються допомогти Сенцову і повернути його в країну. 13 липня режисерові виповнюється 43 роки.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

14 травня 2018 року український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх 64 українських політв'язнів. Голодування тривало 145 днів. Повідомлялося, що за цей час Сенцов втратив 15 кілограмів, а його пульс знизився до 40 ударів на хвилину. Режисер заявляв, що припинив голосування під загрозою примусового годування.

Зазначимо, що всього на території Росії налічується 72 засуджених українці за політичними мотивами.

Нагадаємо, політв'язень Кремля Клих оголосив голодування, звернувшись до Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, родичі політв'язнів терміново звернулися до Зеленського.

Також Знай. ua писав, що українці вийшли на вулиці на підтримку Сенцова.