В Україні готуються акції під Російськими посольствами й консульствами по всій країні. Вони заплановані на 13 липня під назвою "Олегу Сенцову - 43", саме у цей день народився український режисер Сенцов, який зараз перебуває в російському полоні.

Масові заходи пройдуть у Києві, Одесі, Харкові, Львові та інших містах країни.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Головна мета таких заходів - нагадати про саму фігуру Олега Сенцова. Учасники акції також планують звернутися до президента України Володимира Зеленського, аби той детальніше вивчив питання українських полонених.

Режисер Олег Сенцов, бранець Кремля
Режисер Олег Сенцов, бранець Кремля

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зазначимо, що 10 травня 2014 року співробітники російських окупаційних силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія та Олександра Кольченка в Сімферополі. Їм було пред'явлено звинувачення у підготовці терористичного акту. За інформацією спецслужби, затримані готувалися "у складі терористичної організації до здійснення вибухів у ніч на 9 травня 2014 року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу "Вічного вогню" і пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації "Русская община Крыма" та представництва партії "Единая Россия" в Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року".

У своєму виступі у суді Сенцов розказав подробиці свого викрадення російськими силовиками. Він заявив, що його жорстоко побили й вимагали зізнатися у злочинах, які він не робив.

14 травня 2018 року український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії на 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі, оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх 64 українських політв'язнів. Голодування тривало 145 днів. Повідомлялося, що за цей час Сенцов втратив 15 кілограмів, а його пульс знизився до 40 ударів на хвилину. Режисер заявляв, що припинив голосування під загрозою примусового годування.

Нагадаємо, політв'язень Кремля Клих оголосив голодування, звернувшись до Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, родичі політв'язнів терміново звернулися до Зеленського.

Також Знай. ua писав, що українці вийшли на вулиці на підтримку Сенцова.