Сферу торгівлі хочуть позбавити від зобов'язання купувати касові апарати. Їх планують замінити на цифрове програмне забезпечення, яке в цифровому варіанті буде відправляти дані в податкову службу. Такі ініціативи містить законопроект, поданий до Верховної Ради 29 серпня.

В документі прописані принципи роботи системи, не вдаючись в технічні тонкощі. Крім цього, в законопроекті автори спробували вирішити ряд спірних питань, які викликають тривогу в експертів. Приміром, дозволяє системі працювати без зв'язку з фіскальним сервером. За умови, що підприємець повідомить про технічні неполадки, а робота в офлайн режимі не затягнеться більш ніж на 36 годин.

Система буде прописувати чеки, привласнюючи їм номери із спеціального фіскального резерву. А як тільки зв'язок відновитися, відправить номери чеків податківцям. При цьому відправляти клієнту електронні чеки не обов'язково. Достатньо сформувати QR-код і показати його покупцеві. Це необхідно для того, щоб людина змогла перевірити достовірність виписаного чека.

Проект зберігає право фізосіб-підприємців платників єдиного податку торгувати без РРО, якщо це дозволяє податковий кодекс.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому покупці, які зловлять продавця за порушенням касової дисципліни, зможуть розраховувати на компенсацію 100% від вартості придбаного товару.

Нагадаємо, раніше під Києвом розгорівся черговий будівельний скандал.

Як повідомляв портал «Знай.іа», українець здивував учених унікальною знахідкою.

Так само «Знай.ua» писав, українцям помножать пенсії в десять разів.