Наприкінці жовтня повинно відбутися ЗНО для вчителів. Про те, чи пройде воно за планом і що буде з тими вчителями, які його не складуть, розповіла колишній міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Екс-міністр повідомила, що вчителям, які не складуть ЗНО, нічого не загрожує. Оскільки це є частиною добровільної сертифікації, де педагоги випробують свої сили. Про це вона розповіла в інтерв'ю "ДС".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Гриневич зазначила, що впевнена в тому, що іспит для вчителів пройде за планом – у жовтні 2019 року.

"Це є частина сертифікації, яка наразі проходить пілотування. Поки це добровільно. Сертифікація складається з двох частин. Перша – тестування. Друга – демонстрація того, як вчитель працює під час уроків з дітьми. Державна служба якості освіти за відповідними критеріями буде оцінювати їхні навички", – наголосила ексміністр.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Лілія Гриневич

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За сумою набраних балів ЗНО та оцінки роботи вчителя в класі буде визначено, хто пройшов сертифікацію, а хто ні. Педагоги, які вдало складуть цей іспит, з 2020 року отримають 20% надбавки до заробітної плати.

"Ми таким чином хочемо виявити найкращих – так званих агентів змін, на яких може спиратися реформа НУШ і які зможуть ділитися своїми знаннями з колегами. Я сподіваюся, що через декілька років принцип атестації, до якої наразі дуже багато претензій, зможе замінити сертифікація", – додала Гриневич.

Нагадаємо, вчителів змусять здавати ЗНО

Як повідомляв портал Знай.ua, вчителі провалили ЗНО з математики

Також Знай.ua писав, експерт пояснив причину поганих результатів ЗНО 2019