Щоб уникнути сплати ввізного мита українці масово залишали свої “євробляхи” у прикордонних районах сусідніх держав, про це неодноразово з’являлася інформація у ЗМІ.

Від стихійного паркування “євроблях” страждають й прикордонні села Словаччини. На даний момент місцевою владою було ухвалено рішення про утилізацію залишених українцями автомобілів. Про це повідомляє Today.ua

Таке рішення стало своєрідним сигналом для місцевих жителів, що українські “євробляхи” знаходяться поза законом. В результаті автомобілі зазнали масового трощення. З машин знімають всі запчастини для їх подальшого перепродажу, а інколи автомобілі піддаються простому вандалізму.

Покинуті євробляхи

На несанкціонованих паркуваннях вздовж доріг та в містах можна побачити десятки автомобілів на “єврономерах” зі знятими колесами, акумуляторами, і розбитими вікнами. Багато українців ще взимку кинули свої автомобілі на території Євросоюзу, бо їм було вигідніше залишити їх там, ніж розмитнити в Україні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто зауважити, що за словацьким законами, перевезення або відтягнення покинутих авто прирівнюється до крадіжки.

Нагадаємо, раніше повідомили, що розмитнення евроблях збагатило Держбюджет: майже 8 мільярдів гривень за 2019 рік

Як повідомляв портал "Знай.ua", жителів Запоріжжя вразив регулювальник, що кайфує від своєї роботи, відео

Також "Знай.ua" писав, що проект Ukraїner презентував неймовірне відео з висоти пташиного польоту