У четвер, 5 вересня, Нацрада з ТБ і радіо провела засідання, на якому NewsOne мали винести останнє попередження і передати звернення до суду з пропозицією анулювати ліцензію телеканалу. Регулятор звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії для телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") за мову ворожнечі в ефірі.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 5 вересня.

"Національна рада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення ТОВ "Новини 24 години". І тут я хочу сказати, що Національна рада в жодному разі не закриває канал, не відбирає ліцензію - ми звертаємося до суду, щоби він ухвалив своє рішення, адже справді надзвичайно складне питання. І тому це також означає, що канал відсьогодні не припиняє мовлення. Просимо, щоб ніхто цим не маніпулював. Він працює, ніхто не втрачає роботу, не виходить на вулицю, поки суд не розгляне цього питання", - прокоментувала перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

При ухваленні рішення регулятор узяв до уваги, зокрема, дані моніторингу мовлення NewsOne за період з 1 червня до 8 липня 2019 року включно. Так, в ефірі за 8 липня ведучі та учасники телепрограм мовника обговорювали ідею проведення спільного телемосту з російським телеканалом "Россия24" під назвою "Надо поговорить", а також його подальше скасування.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зазначимо, що відповідно до закону "Про телебачення і радіомовлення", Нацрада може звертатися до суду з позовом про анулювання ліцензії лише після застосування санкцій "оголошення попередження" та "стягнення штрафу" за порушення мовником однієї й тієї ж норми закону протягом року.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також Знай.uа писав про те, що Макрон терміново зателефонував Зеленському, дізнавшись про новий Кабмін: як оцінив перший день Ради президент Франції.