Якщо дитина навчається за договором про надання освітніх послуг, батьки можуть отримати компенсацію вартості навчання у школах та дитсадках у формі зменшення податку. Про це повідомляє портал Погляд.

Відповідні зміни до Податкового Кодексу україни ратифікувала Верховна Рада у червні минулого року, – інформують у "Блозі Юриста".

Так українці, які отримують офіційну зарплату і сплачують податок на доходи фізичних осіб, мають право на знижку за оплачені освітні послуги. Якщо раніше таке право мали батьки дітей, які навчаються у внз і закладах професійної освіти на "контракті", то тепер на знижку претендують і ті, хто сплачує за навчання дітей у школах та дитсадках. Отримати можливо близько 18% від вартості освітніх послуг.

Щоб отримати таку компенсацію, батькам необхідно звернутись до Державної фіскальної служби за місцем проживання. До установи слід подати декларацію про доходи, договір про надання освітніх послуг і квитанцію про їх оплату, довідку про доходи, свідоцтво про народження дитини, паспорт та ідентифікаційний код і заяву на отримання податкової знижки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше Копи накрили небезпечних наркоторговців у Хмельницькому: заборонених речовин на 2 мільйона, не рахуючи зброї

Як повідомляв портал "Знай.uа" Експерти розповіли, на що українці витрачають всі свої гроші: всього три речі

Також, "Знай.ua" 170 тисяч і конфіскація: які штрафи для "евробляхеров" діють в Україні сьогодні