Друга за величиною французька авіакомпанія Aigle Azur оголосила про своє банкрутство.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії. Зазначається, що всі рейси, починаючи з 7-го вересня, скасовуються.

"Aigle Azur відчуває великі економічні труднощі, через які, на жаль, ми зобов'язані скасувати всі свої рейси починаючи з суботи 7 вересня. Фінансове становище компанії і пов'язані з цим експлуатаційні труднощі не дозволяють нам забезпечити авіаперельоти після 6 вересня", – пише прес-служба авіакомпанії на офіційному сайті.

Керівництво Aigle Azur повідомило, що 2 вересня фірма була передана в розпорядження судового адміністратора, оскільки суд порушив справу про її банкрутство.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше, 27 серпня, перевізника поставили під контроль тимчасового адміністратора на вимогу президента компанії Франца Івеліна. Це трапилося після того, як Aigle Azur заявила про "абсолютно потворну" ситуацію, в якій міноритарний акціонер намагався взяти під контроль бізнес.

Зокрема, ситуація з бакрутством компанії заділа і Україну - Aigle Azur скасовує свої польоти рейсів Київ - Париж з суботи 7 вересня 2019 року. Останні польоти з цього рейсу були здійснені увечері 6 вересня.

В авіакомпанії пропонують пасажирам подати скаргу в юридичні органи за процедурою банкрутства.

У разі оплати авіаквитків кредитною карткою, Aigle Azur порекомендували використовувати процедуру опротестування платежу чарджбек. Якщо перевезення оформлялося через агентство, необхідно звернутися за місцем придбання авіаквитка для уточнення можливості компенсації.

В Aigle Azur додали, що пасажирам, які прилетіли в пункт призначення рейсом перевізника, але чий зворотний рейс скасований, інші авіакомпанії можуть запропонувати пільгові тарифи на придбання нового квитка.

Нагадаємо, в аеропорту "Київ" скасували всі рейси

Як повідомляв портал Знай.ua, аеропорт "Київ" закриється через ремонт

Також Знай.ua писав про те, що потрібно робити, якщо ваш рейс затримали або скасували: покрокова інструкція