Борщ - традиційна українська їжа. Ця страва незмінно асоціюється з Україною. У кожного свій рецепт, як правило, що дістався у спадок. Часто, в залежності від сезону та регіону, до складу страви включають різні другорядні овочі, або виключають які-небудь. Борщ це скоріше стан душі, ніж стабільний рецепт. Трохи сумно, що вартість пісного борщу піднялася на 22% за рік, а ціна м'ясного – на 9%.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
"Через зростання цін багато українці мимоволі стали вегетаріанцями. А тепер деяким навіть пісний борщ не по кишені. Цибуля подорожчав на 71%, капуста – на 12%, часник – на 53%, картоплю – на 90%, буряк – на 10%. З усіх інгредієнтів для борщу знизилася вартість тільки в моркві – на 36%", - зазначив А. Дорошенко.
За його словами, ціна на свинину в країні збільшилося на 5%, на сметану на 12%.
Нагадаємо, нинішній сезон розчарував українських овочівників. Основні ставки - на цибулю і капусту, які били усі рекорди за цінами ще цієї весни, - не зіграли. Ціни на цибулю впали в п'ять разів. Якщо у квітні-травні на опті його продавали по 25 гривень, то зараз - по 5 гривень за кілограм. Капуста подешевшала в 3,5 рази, моркву - в 1,5 рази. Що, звичайно, не може не радувати пересічних українців, які ще в травні платили за кілограм цибулі до 30-40 гривень.
Нагадаємо, страви для депутатів Київради від 12 грн: Знай.ua довідалися про розкішне меню в їдальні мерії.
Як повідомляв портал Знай.uа, не ризикуйте: в Києві – масове отруєння шаурмою, де краще не купувати.
Також Знай.uа писав про те, що в Харківської області двоє хлопчиків потрапили в лікарню через отруєння грибами.