В Україні звикли, що діти часто не хочуть ходити до садочків або ж часто хворіють, якщо ходять туди. Також для наших реалій звично, що у садочках діти вчаться. Однак в інших країнах світу підходять до виховання дітей зовсім не так, як у нас.

Про це у своєму блозі пише журналістка Марина Макущенко.

Данія: найщасливіше дитинство без жодних уроків

Мабуть, найперше, що може здивувати пересічного українця у данському садочку — це чоловік-вихователь. У Данії це дуже поширена практика. І чоловіки чудово пораються з малюками усіх вікових груп. Аж до того, що вправно міняють підгузки. Також цікавий аспект у таких дитячих садках - дітей тут не вчать читати й писати, усе це вони роблять у школі.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Швеція: рівність, права, гендер

Шведські дитячі садочки вже змалечку прищеплюють дитині почуття гендерної рівності та поваги до інших. Є справді дивні речі. Приміром, у гендерно-нейтральних садочках, де ми також побували. Таких 10 на країну. Там дивно усе: книжки, іграшки, риторика вихователів. Слова "хлопчик", "дівчинка" не вимовляють, лише "діти". Стерті усі гендерні маркери — нехай дитина сама визначається із роллю.

Південна Корея: курс на емоції

Південна Корея — це країна, яка зуміла зробити економічне диво. Але ціною фінансової успішності стали життя звичайних людей. Вони невиправні трудоголіки, які знаходиться в топі по депресіях та суїцидах, і щороку менше народжують. Та виправляти ситуацію почали з дитсадків. Там дітям дозволяють просто насолоджуватися дитинством.

Польща: віра та національні традиції

Польщу змусив до реформи дитсадків Євросоюз. Він же дав гроші. Але не ремонти у групах стали вирішальними. Головне, що довелося змінити — підходи вихователів. Польща позичила корисні рецепти в інших європейських системах. І подружила їх з національними цінностями. Акцент на патріотизмі й релігії.

Нагадаємо, на Чернігівщині батьки влаштували бунт у дитсадку, малюки живуть лікарнях: пекельні умови зняли на відео.

Також Знай.uа писав, що під Харковом виявили тіло з мотузкою на шиї: копи прочісують кожен метр, вбивця поруч.

Раніше Знай.uа повідомляв, що тисячі маленьких дніпрян можуть не піти в садок: що робити батькам.