Так звана Кримська прокуратура вирішила викликати звільнених з російського полону українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка для дачі свідчень по справі щодо їх викрадення навесні 2014 року в анексованому Криму.

Про це стало відомо завдяки заяві прес-секретаря прокуратури Криму Катерини Діденко.

Процесуальні дії проводитимуть після того, як лікарі завершать їх оглядати. Діденко додала, що у справі про викрадення Сенцову і Кольченку повинні надати статус потерпілих.

Сенцов
Сенцов

Раніше по даній справі вже давали свідчення звільнений в 2016 році Геннадій Афанасьєв і активіст Микита Боркин, якому вдалося втекти з півострова незважаючи на розшук ФСБ. Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною і РФ у форматі "35 до 35".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Літак з українськими полоненими приземлився в столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський.

Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карп'юк, українські моряки, захоплені росіянами в Керченській протоці та інші.

Нагадаємо, Могилевську до сліз зворушило повернення Сенцова та інших героїв.

Як повідомляв Знай.uа звільнений з полону моряк Ейдер зробив пропозицію коханій, реакція безцінна.

Знай.uа писав, звільнення Сенцова змусило Шевченка забути про футбол.