В Українському парламенті прозвучала пропозиція на рівні закону прописати правила поводження зі зброєю, поділити його на категорії і частково легалізувати.

Також народні депутати планують створити єдиний держреєстр.

Відомо, що в парламенті двоє нардепів від "Слуги народу" Ігор Фріс та Олександр Матусевич зареєстрували законопроект №1222, який детально описує всі нюанси, пов'язані з розповсюдженням зброї в Україні.

чистка зброї
чистка зброї

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Головні зміни:

- В Україні створюється Єдиний державний реєстр. Там зберігається вся необхідна інформація (марка, модель, номер, калібр і так далі), в тому числі і про власника кожної одиниці;

- Зброєю можуть володіти громадяни, яким виповнилося 16 років, а також юридичні особи, керівниками яких є повнолітні громадяни. Для покупки зброї потрібно отримати спеціальну ліцензію, внесену до Єдиного реєстру.

- Ті, хто купує зброю вперше — зобов'язані пройти курси і спецкурси надати довідку про це в Національну поліцію.

Нагадаємо, харків'янин прогорів на любові до Путіна, городяни лютують: "Добу на збори і...".

Як повідомляв Знай.uа імпічмент президента і бюджет України: коли нова Рада візьметься за першочергові закони.

Знай.uа писав, "Де наша Прага?": Кличко спробував відбити удар Богдана і здав з потрухами.