У партії президента України Володимира Зеленського "Слуга народу" розповіли, коли в Україні вдасться знизити податки на фонд оплати праці.

Розмір збору може сильно знизитися, проте не раніше, ніж через 2-3 роки. Про це заявив голова комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в коментарі Obozrevatel, передає Politeka.

Він вважає військовий збір маніпуляцією, яка приховано збільшує ПДФО, то з 2016 року податок на доходи фізосіб становить в Україні 18%.

"Військовий збір – по суті складова податку на доходи фізосіб. Це була маніпуляція, ми можемо сміливо говорити, що насправді у нас ПДФО 19,5%. Ми виступаємо за те, щоб зменшити навантаження на фонд оплати праці (включає в себе ЄСВ + ПДФО + військовий збір. – Ред.). Але в найближчій перспективі не бачимо таку можливість із-за великого недофінансування соціальних програм, пенсійного фонду. Потрібно вирішувати комплексно і виходити до такого рішення через 2-3 роки", – сказав Гетманцев.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, в Офісі президента Зеленського вже вирішили, коли перестануть здирати з українців "військовий податок.

Як повідомляв Знай. ua, НБУ значно спростить життя українцям.

Також Знай. ua писав про "слизькі" місця для самої прогресивної сфери, що зміниться.