Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» опублікувала інформацію про те, що борги деяких виробників тепла ставлять під загрозу своєчасний запуск опалювального сезону. Про це йдеться в повідомленні прес-служба компанії.

Вказується, що деякі тепловики не сумлінно виконують вимоги законодавства, які стосуються мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спеціальних зобов'язань.

Іншими словами неналежні розрахунки за газ таких підприємств в опалювальний сезон створюють загрозу для теплопостачання споживачів. Варто уточнити, що список боржників включає в себе 142 з 1316 тепловиробників.

Крім того, за станом на 5 вересня в Донецькій області найбільші борги в Бахмуті, Краматорську і Маріуполі. А також у селищі Новгородське і Яковлівка, в Луганській області, Первомайську та Сєвєродонецьку.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що близько мільйона українців отримають субсидії на наступний опалювальний сезон.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського виникло занепокоєння щодо запасів газу, який необхідний для забезпечення українців теплом в опалювальний сезон.

Також портал Знай.uа писав, що борги АТ Одеська ТЕЦ і КП Теплопостачання Одеси перед Нафтогазом ставлять під питання можливість теплопостачання міста у новому опалювальному сезоні.