У суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами. З російського СІЗО "Лефортово" приблизно о 8:40 виїхали два автобуси, в яких імовірно перебували наші кремлівські бранці. Серед звільнених бранців був і режисер Олег Сенцов. Він розповів, чи повернеться до Криму.

Про це стало відомо завдяки заяві Сенцова на спільній з Кольченко прес-конференції для українських ЗМІ.

"Я збираюся займатися двома найкращими речами на цій землі: знімати кіно і жити. Стосовно Криму. Повернутися туди - тільки на танках. Але поки не можемо... Не потрібно сприймати мої слова буквально. Розумієте, так, що я маю на увазі? Стосовно особистого. Так, я буду жити в Києві. Моя дочка вже переїхала сюди. Моя мама з моїм сином зараз приїхали нас провідати. Мама поки залишиться, син з моєю колишньою дружиною їде в Крим. Загалом, спілкуємося, вирішуємо сімейні справи, все в порядку", - розповів Сенцов.

Окрім того, він хоче докласти максимум зусиль для того, аби допомогти звільнити інших українців, які перебувають в російських в'язницях. Він закликав до звільнення "в'язнів Кремля", серед них згадав ім'я активіста Костянтина Котова, якого 5 вересня засудили до чотирьох років колонії за мітинги в Росії.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому Олег Сенцов не вірить, що Росія прагне миру. "Конфлікт з Росією багато в чому інформаційний. Проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а у тому, що більшість росіян його в цьому підтримують. Імперія будується на брехні, а єдиний спосіб боротьби з брехнею - говорити правду".

Режисер Олег Сенцов, бранець Кремля
Режисер Олег Сенцов, бранець Кремля

Варто додати, що 14 травня 2018 року український режисер Олег Сенцов був засуджений у Росії на 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі, оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх 64 українських політв'язнів. Голодування тривало 145 днів. Повідомлялося, що за цей час Сенцов втратив 15 кілограмів, а його пульс знизився до 40 ударів на хвилину. Режисер заявляв, що припинив голосування під загрозою примусового годування.

Нагадаємо, моряк Ейдер згадав до дрібниць пекло путінського полону: "Летіли снаряди, один удар - і...".

Як повідомляв Знай.uа на кордоні з окупованим Кримом ФСБ затримала українців: "скрутили" на місці, що відбувається.

Знай.uа писав, прокуратура України готує Сенцову нове тортури: спитають за все.