Верховна Рада 10 вересня схвалила введення низки законів щодо застосування фізичними особами-підприємцями касових апаратів (РРО). Стало відомо, кого торкнуться нові закони. Про це пише AIN.ua.

Застосування касових апаратів стане обов'язковим для ФОП 2-4 груп. Так, використання РРО буде необхідним для інтернет-магазинів. А підприємці з щорічним оборотом до мільйона гривень будуть переходити на каси до 2021 року.

А з початку 2021 року ФОП 2-4 груп необхідно буде застосовувати РРО. Підприємцям дев'яти категорій потрібно буде дотримуватися закону з дати його вступу в силу.

Кому зараз необхідно застосовувати РРО?

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Фізичні особи-підприємці на єдиному податку 2-4 груп з доходом більше мільйона гривень на рік, які працюють у сферах громадського харчування, торгівлі, надання послуг.

Хто зобов'язаний застосовувати РРО?

Під дію законів потраплять суб'єкти господарювання в торгівлі, громадського харчування і послуг, які проводять готівковий та/або безготівковий розрахунок під час реалізації товарів.

Хто не потрапляє під дію нових законів про застосування касових апаратів?

  • фізичні особи-підприємців на єдиному податку 1 групи;
  • суб'єкти господарювання, що виконують безготівковий розрахунок перерахуванням грошей з рахунку платника на рахунок одержувача, не використовуючи електронні платіжні засоби, жетони, платіжні чеки, тощо;
  • суб'єкти господарювання, діяльність яких відсутня у Класифікаторі державної фіскальної служби.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський провів зустріч з олігархом Ігорем Коломойським.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Також портал Знай.uа писав, що мер Вінниці Сергій Моргунов підписав меморандум про співпрацю з платформою TechUkraine.