У неділю, 15 вересня православні християни вшановують пам'ять святого мученика Маманта. На Русі його називали Мамонтием Овчинником, або Овчарником, і вважали покровителем овець, корів і кіз.

В церкві шанували пам'ять мученика Маманта, його батьків Руфины і Феодота. Відомо, що мати і батько Маманта були людьми знатними, але навіть незважаючи на це, вони не змогли уникнути сумної долі – під час гонінь і переслідувань прихильників християнської віри їх уклали в темницю, де обидва померли.

15 вересня також наголошується Міжнародний день демократії

Демократія заснована на вільному волевиявленні народу і тісно пов'язана із забезпеченням правопорядку та здійсненням прав і основних свобод людини. Сучасне суспільство відносить демократію до універсальним цінностям і принципам. Адже демократія є вираженням інтересів людей. Вона заснована на відкритості, рівноправності і рівну участь і є одним з базових елементів забезпечення миру, сталого розвитку та прав людини.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Свято встановлено Генеральною асамблеєю ООН в 2007 році і відзначається щорічно 15 вересня. Ця дата приурочена до 20-ї річниці першої міжнародної конференції нових і відновлених демократій, яка відзначалася в 2008 році.

День працівника лісу як професійне свято в Україні заснований в 1993 році указом президента Леоніда Кравчука на підтримку відповідної ініціативи працівників лісового господарства, лісової, деревообробної і целюлозно-паперової промисловості.

Це свято тих, хто працює над відродженням лісових масивів і збільшенням площі лісових багатств країни, веде боротьбу з самовільними вирубками лісу і браконьєрством в мисливських угіддях, здійснює наукове забезпечення галузі (Укрнділга, Укрндігірліс), виробляє сировину і продукцію з деревини.

Нагадаємо, франківців нагодують хлібом і сиром.

Як повідомляв Знай. ua, дніпряни відзначать День міста з легендарною рок-групою.

Також Знай. ua писав, що у Дніпрі відсвяткують День міста, небувалий розмах.