У Криму недалеко від Алушти виявили "спогад" часів Другої світової війни. Німецька бомба провисіла на гілках дерева з 1941 року. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на МНС Росії.

Чесно кажучи, точну дату скидання бомби назвати важко навіть експертам. Адже це могло бути і в 1941-42 роках і в 1944-му.

Снаряд виявили недалеко від села Бондаренкове, що біля Алушти, на схилі одного з ярів, де проходить стежка до моря, прямо на гілках дерева. Зовнішній вигляд "подарунка" з минулого можна оцінити за фотографією. Вага бомби складала один кілограм.

При додатковому обстеженні території співробітники МНС знайшли ще дві авіаційні бомби. Небезпечні пам’ятки війни минулого століття часто трапляються на території України. Однак на деревах виявити їх доводиться не надто часто.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Запеклі бої в Криму йшли в 1941 році, при захопленні півострова німцями в 1942 році - при радянському десанті в Керчі та Феодосії, а також за взяття Севастополя, в 1944 році - при звільненні Криму радянськими військами. Наскільки можна судити сходу, околиці Алушти були місцем боїв тільки в першому і останньому випадку.

Усі знайдені вибухонебезпечні знахідки сапери ДСНС знешкоджують протягом одного-двох днів.

Нагадаємо, Кримський міст розлетівся на шматочки у зловісний день, є загиблі: перші кадри.

Як повідомляв Знай.uа "Там буде за*ниця": Кримський міст знищує Керченську протоку, залишиться одне болото.

Знай.uа писав, не Миколою II єдиним: Поклонська потрапила в немилість Цукерберга з-за Захарченко, подробиці.