Військові начальники - глава Міноборони, Генштабу і командувач ООС - відвідали добрий десяток передових позицій підрозділів вздовж всієї лінії зіткнення на Донбасі. Про це повідомили у прес-службі штабу ООС.

Міністр оборони Андрій Загороднюк разом з начальником Генштабу Русланом Хомчаком відвідали місця проведення операції об'єднаних сил у Донбасі. Головною метою поїздки було бажання "ознайомитись з підготовчими заходами щодо готовності української сторони до розведення сил і засобів".

"В межах робочої поїздки до східного регіону Міністр оборони України Андрій Загороднюк та начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Руслан Хомчак відвідали район проведення операції Об'єднаних сил", - йдеться у повідомленні.

Чи готові до цього російські окупаційні війська - невідомо. Командувач ООС Володимир Кравченко ознайомив главу Міноборони з ситуацією на фронті. За словами генерал-лейтенанта, встановлене 21 липня перемир'я "мало позитивні наслідки виключно на початковому етапі".

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

" У перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже у два рази. Однак, вже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій за добу, в окремих випадках, до двадцяти і більше. Загалом, з часу оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції більше півтисячі разів, з них вісімдесят – із забороненої мінськими угодами зброї, – зазначив Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко", - уточнив він.

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Maandag 16 september 2019

За даними Кравченко, з 21 липня ворог "понад 500 разів" обстріляв позиції сил ООС, з них 80 разів - з забороненого мінськими угодами зброї.

Нагадаємо, пільги учасникам АТО і їх родинам: які передбачені, як їх отримати і які документи потрібні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", знову відбулось порушення перемир'я та використання забороненої зброї в зоні ООС.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ повідомили про нещадний обстріл на Донбасі, терористи Путіна влаштували бійню.