ДТП за участю електросамоката стало поштовхом для Нацполіції переглянути Правила дорожнього руху. Наразі у законодавстві немає чіткого визначення щодо юридичного статусу електросамокатів.

Співробітники патрульної поліції звернулися до депутатів Верховної Ради звернути увагу на ситуацію з електросамокати і внести відповідні правки в законодавство. Про це інформує видання Хвиля.

В Нацполіції пояснили, що чинне законодавство не містить чіткого визначення щодо юридичного статусу електросамокатів і їх водіїв. Саме тому, без чіткого припису за класифікацією електросамокатів, поліція не може віднести їх до жодної категорії: ні до пішоходів, ні до велосипедів, ні до транспорту.

У Нацполіції візьмуться за вдосконалення правил дорожнього руху

Патрульна поліція закликає власників сучасних засобів пересування особливо бути уважним щодо власної безпеки і пам’ятати, що, незважаючи на невизначений статус, вони є учасниками дорожнього руху.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У Нацполіції візьмуться за вдосконалення правил дорожнього руху

Їм рекомендують брати приклад з велосипедистів, які задля власної безпеки використовують шоломи і наколінники. Важливо також подавати сигнали іншим учасникам дорожнього руху про свої маневри.

Поліція дала вказівки і водіям автомобілів:

"Якщо ви бачите, що по дорозі їде електросамокат, тримайтеся на безпечній відстані - адже власники таких засобів пересування не захищені". Нацполіція

Нагадаємо, раніше Поліція не виключає навіть "коротке замикання" в будинку Гонтаревої

Як повідомляв портал "Знай.ua", Рябошапка терміново викликає на килим усіх прокурорів та слідчих

Також "Знай.ua" писав, що Пристайко з команди Зеленського пояснив, що перешкоджає звільнити решту українців