У вівторок, 17 вересня, було звільнено з посади судді Конституційного суду України Михайла Гультая, Михайла Запорожця і Наталю Шапталу. Підставою для звільнення стали їхні заяви про відставку.

Про це пише прес-служба КСУ.

"17 вересня на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду було звільнено з посади судді КСУ Михайла Гультая, Михайла Запорожця, Наталю Шапталу… на підставі поданих ними заяв про відставку", - йдеться у повідомлення прес-служби.

Вони були призначені суддями КСУ ще 16 вересня 2010-го і прийняли присягу 21 вересня того ж року. У прес-службі також нагадали, що згідно з законом про Конституційний суд, суддя КС призначається на 9 років без права бути призначеним повторно.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зазначимо, що 4 травня судді Конституційного суду проголосували за звільнення голови Станіслава Шевчука. Приводом стало рішення комісії з етики про нібито дисциплінарні порушення в його діях. Суд натомість очолила Наталія Шаптала, яку у 2014 році Верховна Рада пропонувала звільнити через порушення під час президентства Януковича.

Нагадаємо, раніше новий генпрокурор Рябошапка зробив гучну заяву про "посадки" колишньої влади.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський жорстко покарав заступників Богдана, і ось що він отримав у відповідь: "Хто більше працює, той...".