На сайті Міністерства освіти і науки України з’явилося перше відео із серії роз’яснень щодо інклюзивного навчання. За допомогою них батьки зможуть дізнатися про те, що таке інклюзивно-ресурсні центри, як до них звернутися та отримати допомогу фахівців.

Як відзначається, у роликах з батьками говоритиме державний експерт директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Ольга Набоченко.

«Ми розуміємо, якою важливою є участь батьків дітей з особливими освітніми потребами у навчальному процесі. Саме тому підготували для них у форматі відео покрокову інструкцію з питань, які цікавлять їх найбільше. Що робити, куди і коли звертатись — все це ми пояснюємо”, — зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

З її слів, відео будуть корисними не лише для батьків, а й для усіх, хто цікавиться темою інклюзивного навчання. Також в МОН пообіцяли і надалі додавати нові роки. Так, серед наступних тем — дошкільна, професійно-технічна та вища освіта.

Нагадаємо, батьки спалили прийомних дітей, коли вони втомилися працювати

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, "Забирайте, він - хворий": у Мелітополі мати упекла сина до дитбудинку і забула назавжди

Також Знай.ua писав про те, що Штовхнув просто у полум'я: на Одещині малолітній нелюд моторошно поквитався з товаришем