Верховна рада України розгляне з пропозиціями президента законопроект №1086 "Про внесення змін до закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Таким чином, законопроект у разі його прийняття дозволить жінкам виходити на пенсію у 55 років за наявності 30-річного стажу та за умови звільнення з роботи.

Про це йдеться у тексті документу, опублікованому на сайті Верховної Ради.

Автором законопроекту став народний депутат 8 скликання ВР з фракції Радикальної партії Юрій Шухевич. Ще у січні 2015 року парламентарії підтримали в першому читанні і в цілому цей проект закону. За нього проголосували 256 депутатів при 226 мінімально необхідних. Однак тоді президент Порошенко наклав вето на таку ініціативу Ради.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Рада восьмого скликання так і не розглянула відповідний законопроект, який Порошенко повернув із власними пропозиціями. Його повинен був розглянути парламент вже дев'ятого скликання.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

На початку вересня президент України Володимир Зеленський запропонував внести зміни в законопроект, після чого він був направлений на розгляд в комітет. Якщо депутати приймуть цей проект закону, а потім його підпише глава держави, то жінки зможуть виходити на пенсію на п'ять років раніше.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2019: українці заплатять за тепло навіть не маючи батарей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що запасайтеся ковдрами: Львів може залишитися без опалення взимку, жарти скінчилися.