Фахівцями були розраховані спеціальні та регулярні тверді відходи муніципального виробництва на душу населення, які виробила кожна країна. В Україні за 2017 рік ця цифра становила 474 млн тонн сміття.

Оголошені дані були востаннє оновлені Світовим банком у вересні 2018 року. Про це повідомляє інтернет видання Хвиля.

Україна увійшла в ТОП-10 світового сміттєвого рейтингу

Результати оприлюднених досліджень показують, що із вироблених в нашій державі 474 млн тонн сміття, є переважну частку складають небезпечні відходи, а саме – 448 тонн.

Україна увійшла в ТОП-10 світового сміттєвого рейтингу

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Із всього обсягу отриманих за рік відходів в Україні під переробку потрапили всього 2,3%.

Підсумковий рейтинг країн з найбільшою кількістю сміття на одну людину: Канада (36 т), Болгарія (26,7 т), США (26 т), Естонія (23,5 т), Фінляндія (16,6 т), Вірменія (16,3 т), Швеція (16,2 т), Люксембург (11,8 т), Україна (10,6 т), Сербія (8,9 т).

Світовий банк повідомляє, що рівень вироблення сміття невпинно зростає, а через зростання чисельності населення і збільшення міських територій обсяги виробництва сміття в світі можуть збільшитися на 70% до 2050 року.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Одеса втрачає обличчя, містяни обурені через тонни сміття

Як повідомляв портал "Знай.ua", мешканці скаржаться на купи сміття посеред вулиць Львова

Також "Знай.ua" писав, що відому історичну пам'ятку Ставку Вервольф місцеві жителі завалили сміттям