Відому історичну пам'ятку, до якої проявляли цікавість дослідники та туристи України та Європи, ставку Гітлера "Вервольф" в Стрижавці, місцеві жителі завалили сміттям.

Про це місце знімали документальні та художні фільми, робили сюжети в новинах і писали книги. Кілька сотень метрів від території ставки, дорогою, яка веде туристів до входу до меморіального комплексу, посеред дерев і трави лежать цілі купи сміття.

Розміри звалища досить складно оцінити: від першої до останньої купи відстань понад 300 метрів. Водночас смуга вивезеного сміття не є суцільною: подекуди багаторічні відходи вже заросли бур'янами чи іншими рослинами. Відповідно, складно оцінити й загальний об'єм смітника. Проте, за словами селищної голови, це "не більше шести камазів".

На стихійне звалище вивозять досить багато будівельних відходів в поліетиленових мішках. Проте чимало тут й інших найрізноманітніших предметів: старі шини, пакети, меблі, одяг та взуття тощо: воно розкладеться можа за пару сотень років.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще