У військкоматах очікують, що цієї осені українська армія поповниться на 15 200 призовників. А тих, які будуть ухилятися чекатиме кримінальна відповідальність.

Осінній призив на строкову військову службу почнеться з 1 жовтня, а завершиться – 31 грудня, повідомляє інтернет видання Хвиля.

Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект, який регулюватиме залучення ухильників до кримінальної відповідальності. Також новий документ передбачає перевірку відомостей про призовників.

Військкомати повинні набрати на службу 15 200 чоловік, з яких 9000 - в Збройні сили, 4400 - в Національну гвардію, 1000 - до Держприкордонслужби та 800 - до Державної спеціальної служби транспорту.

В Україні оголосили осінній призив

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

З 2017 року в Україні функціонує Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних, в якому містяться всі дані про призовників, відтоді особисті справи надійно зберігаються.

В серпні у Зеленського повідомили, що наразі форма комплектування армії залишається змішаною. Але надалі плануються зміни до законів про військову та альтернативну службу.

В той же час юристи заявляють, що немає необхідності вносити зміни до законів, щоб скасувати призов. Достатньо лише підписаного Президентом указу.

Нагадаємо, раніше у Зеленського придумали, як побороти страх молодиків перед військкоматом

Як повідомляв портал "Знай.ua", Рада вирішила долю дезертирів зі ЗСУ

Також "Знай.ua" писав, що відбулася перша зустріч Президента України з діаспорою у США