В Україні закон про ринок сільгоспземлі незабаром може стати реальністю. Цей закон відкладали майже 20 років, але тепер Кабмін готує законопроект, який допоможе втілити це в реальність.

Про це повідомляє інформаційний портал "Сегодня".

Закон про ринок сільгоспземлі вступити в силу 1 жовтня 2020 року. Що з його прийняттям зміниться в економіці країни і як це вплине на звичайних громадян, які володіють паями.


Головне про закон

Тепер сільгоспземлю можуть купити всі громадяни України, варто зазначити, що продаж землі іноземним особам здійснюватися не буде. Але іноземці все таки зможуть заволодіти землею, якщо вони отримають її у спадок. Але варто відзначити, що довго в їх володінні вона бути не зможе. Так як вони зобов'язані продати її протягом року громадянам України. Але також варто зазначити, що жодних санкцій за невиконання цього пункту не передбачено.

Також і для громадян України передбачено деякі обмеження. Якщо ви хочете придбати сільгоспземлю, то ви зможете її отримати не більше 200 тис. га в одні руки.

Цей законопроект підтримує український економіст Олександр Охріменко. Він зазначає, що саме продаж сільгоспземлі зможе значно підвищити економіку України, що призведе до зростання заробітних плат.

"Ризиків у відкритті ринку землі немає: земельний кадастр створений, громадянам інших країн вже законодавчо заборонено продавати сільгоспугіддя. Зате почнеться стрімке зростання економіки, зарплати українських селян наблизяться до європейських", - розповів експерт.

Але у свою чергу голова Союзу українського селянства Іван Томич зазначив, що самого закону для продажу землі недостатньо. Спочатку необхідно провести інвентаризацію землі та розмежувати її з державною власністю.

Нагадаємо, що Гончарук розглядає можливість спорудження кількох інфраструктурних проектів, серед яких є і зведення водного шляху між Чорним і Балтійським морями.

Як повідомляв портал Знай.ua , українцям розсекретили захмарні зарплати Богдана, Рябошапки і Гончарука.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також портал Знай.ua писав, що Гончарук повідомив про нечуване, бюджет на 2020 рік виявився особливим.