Верховна Рада планує розглянути законопроект №0972, який вніс до парламенту нардеп минулого скликання Юрій Шухевич з фракції "Радикальна партія".

На той час, а саме у 2015 році депутати підтримали його в цілому, але тодішній президент Порошенко ветував законопроект, пояснюючи дефіцитом бюджету. Тепер внести свої зміни вирішив Володимир Зеленський.

Згідно документу, жінкам, які мають 30-річний трудовий стаж, можуть дозволити виходити на пенсію до 2022 року в 55 років.

Раніше на пенсію жінки виходили у 55 років, а чоловіки – в 60. З 2011 року в Україні почали підвищувати пенсійний вік: щорічно він збільшується на 6 місяців, і до 2021 року складе 60 років. Новий законопроект по суті скасує підвищення пенсійного віку строком на три роки, що відповідає ідеї Зеленського про добровільний вихід на пенсію в 55 років. Правда таку можливість український президент хоче надати лише жіночій частині населення.

На думку експертів зміни можуть негативно вплинути на економіку країни і дехто з них навпаки пропонує підвищувати пенсійний вік. Є пропозиції навіть зрівняти вік виходу на заслужений відпочинок у жінок та чоловіків.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин прокоментував ситуацію.

"Для людей це, звичайно, позитивно, але звідки ми візьмемо гроші в фонд? У нас вже зараз 157 мільярдів гривень - дефіцит. На 12 пенсіонерів припадає 10 працюючих, податки платить все менше людей", - зауважив він.

В той же час Головне науково-експертне управління Верховної Ради заявляє, що і економії грошей при відхиленні законопроекту не буде і вважає його альтернативою допомоги по безробіттю. Новий закон спрямований на захист тих, хто опинився неконкурентоспроможним на ринку праці, або потрапив під скорочення.

Нагадаємо, раніше

Як повідомляв портал "Знай.ua",

Також "Знай.ua" писав, що