Кабінет міністрів України затвердив текст законопроекту про ринок землі, який незабаром розглянуть депутати Верховної Ради. Варто зазначити, що законопроект розробило міністерство економіки України.

З документа можна винести те, що земля може вільно купуватися українськими громадянами. Для іноземців діють дещо інші правила: вони зможуть отримати землю у спадок, але будуть зобов'язані продати її протягом року.

Власник зможе придбати лише до 15% земель в одній області і до 0,5% земель по всій Україні. Це правило створено для того, щоб створити здорові конкурентні умови.

Слідуючи з документа ті, хто орендує землю, отримує право першочергової покупки. Особам з санкційного списку забороняється купувати землю в Україні.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Варто відзначити, що на документ, швидше за все, чекають серйозні правки перед тим, як за нього проголосують у Верховній Раді.

Нагадаємо, Клімкін прокоментував можливий імпічмент Трампа.

Раніше Знай.ua повідомляв, Гончарук готує повне перезавантаження української влади.

Також Знай.ua писав, Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте.