У неділю, 29 вересня, католики відзначають одне з головних церковних свят - Михайлів день. У цей день віруючі шанують архангела Михайла.

У цей день на Русі було прийнято вирішувати старі сварки і справи, а після того, як всі негаразди вирішені, влаштовувати бенкет. Кожен учасник приносив свою страву, а недавні сперечальники сідали за один стіл. Їжу, яка залишиться, відносили бідним.

На Михайлів день заборонено працювати і займатися домашниими справами. Обов'язково потрібно було відвідати ранкову службу, а день провести з добрими думками і в молитві. Якщо піти проти цього, можна накликати на себе біду.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прикмети на Михайлів день:

- Якщо на Михайла вранці на деревах буде іній, то зиму чекали сніжною;

- Тепла погода 29 вересня віщувало довгу осінь;

- З того, як падають з листя осики на Михайлів день, можна було дізнатися погоду взимку. Якщо листя падали обличчям вниз - буде тепло, якщо вгору - мороз.

Нагадаємо, місячний календар фінансів на жовтень.

Раніше Знай.ua повідомляв, привітання з Днем ангела Юлії.