В акваторії Чорного моря провели командно-штабні стратегічні навчання на воді "Козацька воля-2019". На навчаннях були задіяні сили ВМС ЗС України та Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Командування ВМС повідомило, що сценарій навчання розробляли спеціально так, щоб він максимально відтворював реальну загрозу, яка може насунутися на Україну з боку моря, передає АрміяInform.

За сценарієм, умовний супротивник починає проявляти агресію в бік України. Вороги десантувалися на ділянку українського морського узбережжя. Нашим військовим потрібно було терміново приймати рішення. У підсумку, корабельно-катерна тактичні групи ВМС і Морської охорони отримали завдання відправитися в заданий район і відкрити вогонь по десанту ворога. Необхідно було йти на повне знищення.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Згідно зі сценарієм, противник має досить сильну базу на узбережжі, він зміг зайняти бойові позиції і востановил вогневі точки. Противнику вдалося розмістити вогнемети, і він продовжував просуватися вглиб української території. Українським силам було необхідно закликати на допомогу сухопутні війська ЗСУ, щоб відбити агресію.

Авіація Повітряних Сил завдала удару по морському десанту ворога, а з моря ракетний катер "Прилуки", корабель Морської охорони "Павло Державін" і два малих броньованих артилерійських катери "Аккерман" і "Вишгород" відкрили вогонь.

Вперше в подібному складі проводили стрільбу з моря по ворогам на березі.

Після цього "Аккерман" і "Вишгород" поставили димову завісу. Завдяки ній наші сили змогли сховатися непоміченими.

Крім цих дій, флот відпрацював корабельні бойові навчання у водах Чорного моря до того, як прибути в кризову точку. Були проведені навчання з тактичного маневрування, в онлайн-режимі обмінювалися даними з іншими підрозділами, щоб з'ясувати обстановку навколо ворога.

Також, проводилися навчання того, як відбивати удари з повітря за допомогою протиповітряної оборони. Виробляли навчання стрільби по повітряним і морським цілям, знищили міну, яка плава у воді, і т. п.

Нагадаємо, раніше ти не маєш права опустити руки: ентузіаст з інвалідністю відкрив свій бізнес всупереч всьому, мотивуюче відео.

Також Знай.uа писав, що "потужну" армію Путіна замість полігону заженуть в цирк: навіщо солдатам мавпи, слони, і змії.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що осінній призов на Прикарпатті у розпалі: скільки новобранців взують в берци в цьому році.