Збройні сили України отримали першу партію мобільних мінометів Барс-8ММК 4909 120 А. ЗСУ вже провела їх випробування.

Про це повідомляє "Мілітарний портал".

Міномети отримали в рамках державного замовлення. Приймально-здавальні випробування мобільних мінометів Барс-8ММК 4909 120 А відбулися в одній з військових частин. Такі міномети вперше поставлені для українських солдатів.

У складі мінометів Барс-8ММК використовуються як вітчизняні, так і комплектуючі виробництва країн-членів НАТО. Основна складова ММК – автоматизована мінометна система калібру 120-мм складається, яка автоматично може розгортатися і згортатися.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також є автоматизована система наведення і управління вогнем міномета, що забезпечує відображення інформації на електронній карті, підготовку обчислених в автоматичному режимі установок для стрільби, ураження цілей та коригування вогню і контроль ефективності стрільби.

Перевагою таких мінометів є те, що вони обслуговуються меншою кількістю людей, ніж звичайні міномети.

Нагадаємо, працюють під прикриттям: у Міноборони терміново попередили про секретне лігво бойовиків, чого треба остерігатися.

Як повідомляв портал "Знай.ua", терористи Путіна нахабно атакували ЗСУ, незважаючи на угоду: без втрат не обійшлося.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський показав "зуби" і зірвав ширму дружби: що продемонструвала стенограма розмови з Трампом.