У середу, 25 вересня, Білий дім зважився опублікувати стенограму телефонної розмови між президентом України Володимиром Зеленським і главою США Дональдом Трампом. Так, у центрі скандалу "ZelenskyyGate" виявився фрагмент розмови лідерів про сина Джозефа Байдена Хантере, передає Хвиля.

Хантер є одним з енергетичних інтересантів в Україні, який замішаний в корупційній схемі.

Трамп захотів використовувати цю справу проти Хантера Байдена у власних інтересах і для цього звернувся за допомогою до Зеленському. У результаті Україна опинилася на перших шпальтах світових ЗМІ, а Трампу загрожує імпічмент.

Також у своїй розмові Зеленський і Трамп обговорили європейську політику щодо Донбасу. Президент Америки висловив свою різку точку зору і зазначив, що "лідери Німеччини і Франції вміють тільки відкривати рот і видавати якісь звуки, але коли справа доходила до справ, то там спостерігається загальноєвропейська імпотенція".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому Зеленський підтримав Трампа, і зазначив, що той правий. Таким чином президент України вирішив показати, що не живе в світі ілюзій про те, що Європа має непохитну підтримку.

Зеленський, можливо, висловився не зовсім ідеально і дипломатично, але він почав говорити як лідер країни, яка шостий рік воює і бореться з російською агресією.

"Усім спасибі, але я сказав правду", - прокоментував дану ситуацію Зеленський.

Таким чином президент України своїми словами "показав зуби" і "зірвав ширму великої любові один до одного". Тим часом у Німеччині заявили, що з 2014 року вони допомогли Україні сумою 1,4 млрд євро.

Експерти відзначають, що незважаючи на санкції, товарообіг між Німеччиною і Росією з 2016 року лише збільшується.

"Хочете торгувати з Росією? Торгуйте. Але нам треба вижити, а тому ми не дамо вам можливості займатися цим спокійно", - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, жарт Зеленського про імпічмент розсмішив Трампа.

Як повідомляв Знай. ua, представник Зеленського Юлія Мендель поділилася емоційним відео з США.

Також Знай. ua писав, що Зеленський висловився про стенограмі розмови з Трампом.