Дональд Трамп прийняв рішення опублікувати стенограму телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Президент США Дональд Трамп дозволив опублікувати стенограму його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським. Про це він написав у своєму Twitter.

"Я зараз перебуваю в Організації Об'єднаних Націй, де представляю нашу країну, але дозволив завтра оприлюднити повну, повністю розсекречену і неспотворену стенограму мєї телефонної розмови з президентом України Зеленським", - заявив Трамп.

За його словами, в цій розмові не було ніякого тиску на українського президента.

"Ви побачите, що це був дуже доброзичливий і абсолютно відповідний дзвінок. Ніякого тиску і, на відміну від Джо Байдена і його сина, ніякої послуги за послугу. Це ніщо інше, як продовження найбільшого та найбільш руйнівного полювання на відьом всіх часів", - підкреслив американський президент.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Телефонні переговори Трампа з Зеленським викликали занепокоєння в американських спецслужбах: главу Білого дому запідозрили, що він нібито повідомив українському президентові інформацію, яка "може завдати шкоди інтересам США.

Трамп критику відкинув і стверджував, що нічого компрометуючого в розмові не було. Однак, в ЗМІ з'явилася інформація про тиск, який Трамп міг чинити на Зеленського під час розмови - справа в бесіді стосувалося розслідування у "справі Джозеф Байдена".

Тепер, після публікації стенограми настане вже черга Трампа - глава Білого дому вимагатиме розслідувати справу Байдена в Україні.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Білий дім не має наміру публікувати стенограму розмови Зеленського з Трампом.

Як повідомляв портал Знай.ua, Джо Байден зажадав від Дональда Трампа оголосити розшифровку розмови з українським лідером Володимиром Зеленським

Також Знай.ua писав, в руках Зеленського опинився ключ до того, хто стане новим президентом США