Колишній віце-президент США Джо Байден зажадав від глави держави Дональда Трампа оголосити розшифровку розмови з українським лідером Володимиром Зеленським.

Так, один з кандидатів на пост президента від "Демократичної партії" Джо Байден закликав президента США Дональда Трампа опублікувати розшифровку розмови з президентом України Володимиром Зеленським. Про це Байден заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Якщо повідомлення ЗМІ вірні, то дійсно немає межі в бажанні Трампа зловживати владою і принижувати нашу країну. Така поведінка особливо огидно, оскільки воно використовує зовнішню політику нашої країни і підриває нашу національну безпеку в політичних цілях", - написано в заяві.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

До того ж, за його словами, Трамп використовує вплив і ресурси США для тиску на суверенну державу-партнера, яке досі відчуває прямий напад з боку Росії - змушуючи Україну порушувати верховенство права і сподіваючись витягти з цього політичну вигоду.

"Як мінімум, Дональд Трамп повинен негайно опублікувати розшифровку згадуванної телефонної розмови, щоб американський народ міг дати свою оцінку, а також уповноважити офіс директора національної розвідки припинити засекречування та оприлюднити повідомлення інформатора Конгресу", - заявив Джо.

Нагадаємо, що Трамп хоче змусити Україну втрутитися у вибори 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, адвокат Трампа Джуліані розповів про "особистих інтересах" в Україні.

Також портал Знай.ua писав, що Трамп шантажує Зеленського військовою допомогою.