Незабаром у США відбудуться президентські вибори. Одним з головних конкурентів Дональда Трампа вважають кандидата від Демократичної партії Джозефа Байдена.

Нещодавно він заявив, що готовий зробити Україну пріоритетом міжнародної політики у разі перемоги.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я зробив би Україну пріоритетом міжнародної політики. У військовій сфері я надав допомогу від США у сфері безпеки, включаючи зброю, щоб посилити спроможність України захищатися. Я б розширив успішне навчання збройних сил України, розпочате адміністрацією Обами-Байдена", – додав він.

Джо Байден
Джо Байден

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Байден також додав, що працював би над економічною сферою України. Зокрема, над збільшенням інвестицій до України із країн Заходу.

"В економічній сфері я працював би над збільшенням прямих західних інвестицій і підтримував би енергетичну незалежність України від Росії, особливо якщо "Північний потік 2" буде побудований в цьому році, що значно завадить доступу України до російського газу", – сказав Байден.

Він уточнив також: "Я б забезпечив, щоб допомога США Україні надавалась лише за умови антикорупційних реформ, включаючи призначення дійсно незалежних антикорупційних прокурорів і судів".

Джо Байден заявив, що працював би над посиленням ролі США, Франції та Німеччини в переговорах з Росією. за його словами, Росія повинна заплатити "велику ціну за те, що розв'язала війну в Україні".

"Наша стратегічна мета – підтримати еволюцію демократичної, єдиної, суверенної України й змусити Кремль платити ціну за постійні атаки на міжнародний порядок", – додав він.

Нагадаємо, у Росії розповіли, як Зеленський зможе перемогти Путіна: "У нього є козирі, але всі вони биті".

Як повідомляв Знай.uа, Трамп зашив кишені Путіну та ще десяткам "царьків", грошей не буде: "Доведеться це робити".

Також Знай.uа писав, пропагандисти Путіна жорстко осоромилися через фейк про Зеленского: навіть для Кремля це занадто.