Стало відомо, що вартість комунальних послуг в Україні підніметься з 1 грудня 2019 року. Про це повідомляє експерт Валентина Землянського, передає "Хвиля".

Так, спеціаліст з питань енергетики Валентин Землянський підкреслив, що незабаром у платіжках за комуналку громадяни України побачать ціни на 2000 гривень більше.

""Нафтогаз" планує ближче до зими повернути ціни на рівень, передбачений верхньою межею постанови Кабінету міністрів. Тобто, 9700 гривень за тисячу кубічних метрів", - повідомляє експерт.

До того ж, на підставі подорожчання також підвищаться ціни на товари, які у своїй собівартості закладають газ. В першу чергу, виробництво будівельних матеріалів, а також першими дане подорожчання відчують ті, хто користуються централізованим теплом і гарячою водою.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Слід зазначити, що раніше уряд затвердив проект постанови "Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування в розрахунку на одного абонента для комунальних послуг споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами".

До того ж, спеціаліст з питань енергетики прокоментував монополію на газовому ринку країни. Вирішення цього питання цілком і повністю залежить від постанови Кабміну щодо долі "Нафтогазу".

Нагадаємо, що названі найбільші боржники Нафтогазу.

Як повідомляв портал Знай.ua, гарячого водопостачання в Одесі немає вже два роки.

Також портал Знай.ua писав, як отримати комунальну знижку.