Другий місяць осені починається з особливої дати: 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні ‒ це також і День ветерана. За міжнародною класифікацією, до людей похилого віку відносять тих, хто досяг 65 років. В Україні – це кожен 5 мешканець.

28 вересня в Києві понад 250 людей віком 55+ в яскраво жовтому вбранні довели, що вони ще мають порох у порохівницях, пише Інформатор. Гламурні бабусі і дідусі із бородами хіпстерів заткнули за пояс багатьох 20-річних.

Коли в душі як і раніше 18 років, а серце все так само співає і закохується, то вік не має жодного значення. Про це кажуть волонтери благодійного фонду "Життєлюб".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Самих себе хлопці називають СуперВнуками, а їх девіз звучить так: "Чужих Ба не буває". Саме вони влаштували перший у світі парад життєлюбів.

Близько 11:30 Контрактову площу заполонили сотні людей в жовтому одязі і з широкими усмішками на обличчях. В марші брали участь не тільки життєлюби віком 55+, але і їх внуки, діти і родичі. Учасники параду озброїлися плакатами з написами "Я існую!".

Багато написали на них свій вік і улюблене заняття. Виявилося, що в нашому місті чимало любителів екстриму старше 70.

Марш повністю зруйнував стереотипи про пенсіонерів, як про сумних і втомлених людей. Енергії життєлюбів позаздрили б і молоді люди. Колона учасників пройшла під жовтою аркою, яка символізує перехід від сірої реальності до яскравих і веселих буднів. Барабанщиці в парадних костюмах всю дорогу супроводжували життєлюбів.

Завершився марш на Контрактовій площі. Життєлюби підняли жовті картонки вгору і зробили фото з висоти. Далі учасникам параду запропонували потанцювати сальсу разом з професійним тренером.

Нагадаємо, всі – на картоплю: під Вінницею любителів смачно поїсти зберуть на "Картопляфест".

Як повідомляв портал Знай.ua, цього року гості фестивалю зможуть оцінити на великому екрані культову класику голлівудського кіно

Також Знай.ua писав про те, що про Івано-Франківськ скоро знатиме вся Америка.