Відомо, що для здійснення стратегії розвитку компанії "Укрзалізниці" на найближчі 5 років необхідно приблизно 150 мільярдів гривень інвестицій. Про це розповів директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики компанії Антон Саболевський.

"Ми розробили кілька сценаріїв реалізації стратегії. За нашими підрахунками, базовий сценарій вимагає 150 млрд грн інвестицій. Найбільша частка в інвестиційному портфелі "Укрзалізниці" – це кредитні кошти міжнародних фінансових організацій, зокрема Європейського банку реконструкції та розвитку", – розповів Саболевський.

Також серед перспективних напрямків залучення інвестицій він назвав розвиток припортової залізничної інфраструктури, порядок логістичних терміналів на кордоні з Євросоюзом, а також розвиток пасажирських вокзалів і вантажний рухомий склад.

"Припортова інфраструктура цікавить насамперед власників вантажів, оскільки значна частина експорту перевозиться залізничним транспортом. Розвиток логістичних терміналів на кордоні з ЄС також цікавить експортерів, оскільки перевантаження вантажів в Україні дешевше, ніж в Європі. Інвестиції в вантажний рухомий склад цікавлять, з одного боку, виробників такої продукції, які зазвичай допомагають "Укрзалізниці" отримати доступ до пов'язаних кредитами, а з іншого – приватним операторам рухомого складу, які вкладають кошти в оновлення власних парків вантажних вагонів", – повідомив директор із стратегічного розвитку та інвестиційної політики.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" показала "якість і сервіс" у всій красі.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Укрзалізниця" розщедрилася на додаткові поїзди до свят.

Також портал Знай.ua писав, що на Центальном вокзалі в Києві депутатську кімнату вирішили переробити в зал очікування для військових.