Відомий український політик Юлія Соколовська розповіла, що на даний момент чекати скасування плати за комунальні послуги пенсіонерам не слід.

У суботу, 28 вересня, у Міністерстві соціальної політики поки що не розбирають ідею українського лідера Володимира Зеленського про безкоштовні комунальні послуги літнім людям, які старші за 70 років. Міністр соціальної політики Соколовська наголосила, що в даний час всю увагу зосереджено на продовженні політики субсидій.

"Ми говорили з президентом, в тому числі і на цю тему. Президент озвучував цю ідею більш широко. У нього є бажання, щоб люди на пенсії жили гідно. Також він хоче, щоб Україна була країною, де хочеться провести старість", - повідомила Юлія.

До того ж, вона розповіла, коли люди нічого не оплачують, то вони навіть не замислюються про економію, а також про те, хто за них збирається платити.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

"У цьому контексті ми подивилися на систему субсидій і побачили, що в середньому сім'ї субсидиантов платять за комунальні послуги близько 10% свого доходу. Чесно, це не такі великі гроші, але вони стимулюють людей до економного використання енергоресурсів", - заявила Соколовська.

Нагадаємо, що з 1 жовтня починається монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям запропонували збирати гроші на пенсію самостійно.

Також портал Знай.ua писав, що "Нафтогаз" планує різко підвищити ціну на газ для населення.