У жовтні-грудні 2019 року в українську армію призвуть 15 тисяч 200 осіб. Призовний вік в 2019 році - 20-27 років.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника штабу командування сухопутних військ ЗСУ Геннадій Долгашов.

До лав українських військовослужбовців потраплять українці, які не мають права на відстрочку, без судимості і проблем зі здоров'ям. Восени очікується призвати на службу 15 200 молодих людей.

"Зазначений принцип комплектування відповідає стандартам НАТО. Такий вид служби як строкова застосовується у Німеччині, Польщі, країнах Балтії тощо. Адже строкова військова служба дозволяє накопичити мобілізаційний ресурс військових спеціалістів, які після звільнення зі Збройних Сил України та інших військових формувань будуть перебувати на обліку військовозобов’язаних у районних та міських військових комісаріатах", - зазначив він.

Так, до Збройних Сил України призвуть 9 000 осіб; до Національної гвардії України - 4 400 осіб; до Державної спеціальної служби транспорту - 800 осіб; до Державної прикордонної служби - 1 000 осіб.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нацгвардія
Нацгвардія

Долгашов наголосив, що військовослужбовці строкової служби не залучаються для виконання бойових завдань в зоні проведення ООС.

Він нагадав, що осінній призов триватиме з 1 жовтня до 31 грудня. Долгашов зазначив, що строк служби становить півтора року, але ті, хто мають вищу освіту, будуть служити рік.

"Видатки на кожного призовника становлять 4 406 грн. При цьому 3842 гривні з цієї суми призовник отримає як грошову допомогу", – зазначив генерал-майор Геннадій Долгашов.

Генеральний штаб ЗСУ
Генеральний штаб ЗСУ

Крім того, Долгашов уточнив, що відстрочка від призову терміном на рік можлива за станом здоров'я, а також для отримання освіти або професійної діяльності. Крім того, відстрочка у призові може надаватись через непрацездатність родичів і наявність дитини до трьох років.

Нагадаємо, нові борці з корупцією: в Україні створять військову поліцію, готується закон.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні стартує осінній призов: скільки киян поповнять лави ЗСУ.

Також Знай.ua писав про те, що В США показала новий легкий танк: передова броня і смертоносна зброя.