Стало відомо, що Міноборони підготувало законопроект про військову поліцію, яка може з'явитися в Україні найближчим часом. Відомство буде боротися з корупцією в оборонному секторі.

"Корупція всіх вже дістала. Час вирішувати це питання. Є всі органи, які необхідні для закриття питання. Ми подаємо закон про військову поліцію, сподіваємось, він пройде. Потрібна нова антикорупційна програма - її треба переписувати. Тобто залишилася тільки політична воля йти до кінця в цих питаннях, і вона є", - зазначив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Також він додав, що Україна буде вивчати міжнародні напрацювання і практики, щоб працювати «в міжнародному ключі».

За словами Загороднюка, копіювати повністю розробки міжнародних партнерів не вдасться, оскільки «наша ситуація гірша, ніж у багатьох країнах».

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні можуть створити нові війська за типом військової поліції. Серед військових вже не один тиждень ходить чутка про таке радикальне рішення.

Як повідомляв портал Знай.uа, Служба безпеки України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Росії, а також на окуповані території РФ.

Також портал Знай.uа писав, що у Зеленського розглядають пропозиції щодо скасування обов'язкового призову молодих людей йти на військову службу. Також пропонують перетворити українську армію на професійну.